RESPUBLIKADA MILLIY TURIZM: O‘ZIGA XOS JIHATLAR VA RIVOJLANISH OMILLARI - To‘ychiyeva , Nodira; Abrorova , Bahriniso (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur tezisda respublikada milliy turizmning o‘ziga xos jihatlari hamda uning rivojlanish omillari keng tahlil qilinadi. Milliy turizm mamlakatning tarixiy, madaniy va tabiiy boyliklariga asoslangan holda rivojlanadi. Ushbu ishda milliy an’analar, urf‑odatlar, tarixiy obidalar hamda milliy madaniyat turizm rivojlanishida muhim omil sifatida ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, turizm infratuzilmasi, davlat siyosati va xalqaro hamkorlikning ahamiyati ham yoritilgan.