BA’ZI TURDAGI MURAKKAB MISOLLARNI QULAY USULLAR YORDAMIDA YECHISH USULLARINI KELTIRIB CHIQARISH - Faxriddinov , Fitrat (Scientific practical conference, 2026)
Bizning maktablarimiz, litsey, oliy o‘quv yurtlari va kasb hunar maktablari kabi bilim maskanlarida matematika fanining o‘rni juda yuqori hisoblanadi. O‘quvchilar turli xildagi misollarni qulay usullarda yechishni kitoblar va qo‘llanmalardan o‘rganishadi. Bu maqola shunday misollardan bazi turdagilarini qulay usulda hisoblash bilan birgalikda, formulalarni keltirib chiqarishni ham o‘quvchilarda shakllantiradi.