RIVOJLANGAN DAVLATLAR TA’LIM TIZIMIDA YOSHLARNING IQTISODIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH - To‘ychiyeva , Nodira; Begbutayeva , Shahlo (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada rivojlangan xorijiy davlatlar — AQSH, Germaniya va Buyuk Britaniya ta’lim tizimida yosh avlodning iqtisodiy tafakkurini shakllantirishga qaratilgan metodlar hamda ularning samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, iqtisodiy savodxonlikni oshirishda qo‘llanilayotgan zamonaviy yondashuvlar, xususan, gamifikatsiya va dual ta’lim tizimining ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari asosida O‘zbekiston ta’lim tizimiga tatbiq etilishi mumkin bo‘lgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.