EKOTURIZM VA UNING BARQAROR RIVOJLANISHDAGI STRATEGIK AHAMIYATI - To‘ychiyeva , Nodira; Ahmadov , Alijon (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tezis ekoturizm tushunchasi, uning mohiyati hamda barqaror rivojlanish jarayonidagi strategik ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Zamonaviy sharoitda turizm nafaqat iqtisodiy daromad manbai, balki tabiiy resurslarni muhofaza qilish va ekologik muvozanatni saqlash vositasi sifatida ham muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda ekoturizmning nazariy asoslari, xalqaro tajribasi hamda uning iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik ta’siri tahlil qilingan.