TURIZMNING IQTISODIYOTDAGI AHAMIYATI - To‘ychiyeva , Nodira; Ziyatova , Ruxshona (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tezisda turizm sohasining iqtisodiyotdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Turizmning mamlakat iqtisodiy rivojlanishiga qo‘shayotgan hissasi, yangi ish o‘rinlari yaratish, infratuzilmani rivojlantirish hamda davlat byudjetiga daromad keltirishdagi roli yoritiladi.