MEHMONXONA BIZNESI VA UNING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Isomiddinov , Sherzod (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada mehmonxona biznesining mohiyati, uning zamonaviy rivojlanish yo‘nalishlari va O‘zbekistondagi holati tahlil qilingan. Mehmonxona sohasida jahon tajribasi, raqamlashtirish jarayonlari, ekologik barqarorlik va mijozga yo‘naltirilgan xizmatlar asosida yondashuvlar o‘rganildi. O‘zbekiston misolida mehmonxona infratuzilmasining kengayishi, yangi tendensiyalar, investitsion faollik va davlat qo‘llab-quvvatlovi natijalari yoritildi. Maqola tahliliy metodlar asosida yozilgan bo‘lib, unda mavjud muammolar, istiqbollar va takliflar asosida xulosa chiqarilgan.