OILANING MADANIY, TARIXIY VA ETNIK XUSUSIYATLARI - Yuldasheva , Sojida; Husanova , Feruza (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada oilaning madaniy, tarixiy va etnik xususiyatlari hamda ularning shaxs rivojlanishi va jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Oila institutining turli davrlar davomida shakllanishi, milliy qadriyatlar, urf-odatlar va an’analar asosida rivojlanib borishi yoritiladi. Shuningdek, turli etnik guruhlar kesimida oilaviy munosabatlarning o‘ziga xos jihatlari, ijtimoiylashuv jarayonidagi roli hamda zamonaviy globalizatsiya sharoitida yuz berayotgan o‘zgarishlar tahlil etiladi. Maqolada oilaning madaniy merosni avloddan-avlodga yetkazishdagi ahamiyati ham alohida ta’kidlanadi.