CHAQALOQLIK DAVRIDA JISMONIY VA PSIXIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - Rahmatova , Muslimaxon; Raxmatjonov , Shohjaxon (Scientific practical conference, 2026)
Chaqaloqlik davri inson hayotining eng muhim va mas’uliyatli bosqichlaridan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada chaqaloqlik davrining jismoniy va psixik rivojlanish xususiyatlari, bolaning tashqi muhitga moslashuvi, nerv tizimi va sezgi organlarining rivojlanishi hamda dastlabki muloqot jarayonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu davrda to‘g‘ri parvarish va tarbiyaning ahamiyati yoritib berilgan.