GOʻDAKLIK DAVRINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI VA PSIXOFIZIOLOGIK OʻZGARISHLARI - Ubaydullayeva , Muazzam (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu ilmiy maqola goʻdaklik davrining psixologik xususiyatlari va psixofiziologik oʻzgarishlarini chuqur tahlil qilishga bagʻishlangan. Maqolada kognitiv va emotsional-ijtimoiy rivojlanishning oʻziga xos jihatlari, nerv tizimi va miya faoliyatidagi jadal psixofiziologik oʻzgarishlar, sensor va motor rivojlanishning reflekslardan ixtiyoriy harakatlargacha boʻlgan evolyutsiyasi koʻrib chiqiladi. Shuningdek, temperamentning shakllanishi, individual farqlarning ahamiyati va atrof-muhit omillarining ushbu oʻzgarishlarga taʼsiri ilmiy adabiyotlar asosida muhokama qilinadi. Goʻdaklik davri rivojlanishini tushunishning nazariy va amaliy ahamiyati, shu jumladan sogʻlom rivojlanishni qoʻllab-quvvatlash strategiyalari ham koʻrib chiqiladi.