EKOTURIZMNI RIVOJLANTIRISHDA INNOVATSION BOSHQARUV USULLARI - Kamolova , Fotima; Kamolova , Zuxra (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada ekoturizmni rivojlantirishda innovatsion boshqaruv usullarining nazariy asoslari va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Ekoturizm sohasidagi raqamli transformatsiya, aqlli boshqaruv tizimlari, ekologik monitoring va resurslardan samarali foydalanish mexanizmlari o‘rganilgan. Shuningdek, barqaror rivojlanish tamoyillari asosida ekoturizm obyektlarini boshqarishda innovatsion yondashuvlarning samaradorligi baholanadi. Maqolada ilg‘or xorijiy tajriba va mahalliy sharoitlarni uyg‘unlashtirgan holda boshqaruv qarorlarini qabul qilishning zamonaviy modellari taklif etilgan.