MIGRATSIYA VA PUL O‘TKAZMALARI (REMITTANCES) ICHKI ISTE’MOL VA JAMG‘ARMAGA TA’SIRI - Xolmurodov , Humoyun (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada mehnat migratsiyasi va xalqaro pul o‘tkazmalari (remittances)ning ichki iste’mol va jamg‘armaga ta’siri ilmiy-nazariy va empirik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda pul o‘tkazmalari makroiqtisodiy barqarorlik, oilaviy daromadlar, ichki iste’mol hajmi va jamg‘arma shakllanishiga ko‘rsatadigan samaralari yoritib berilgan. Shuningdek, remittances orqali o‘zgaruvchi valyuta oqimi, xarajat va tejash odatlari, investitsiyalarga yo‘naltirish mexanizmlari va ularning iqtisodiy rivojlanishga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilingan. Maqolada migratsiya oqimlarining uzoq muddatli ijtimoiy-iqtisodiy natijalari, pul o‘tkazmalarining iqtisodiy integratsiya va moliyaviy barqarorlikka bo‘lgan roliga e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalari moliya siyosati va ijtimoiy rivojlanish strategiyalarini shakllantirishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.