FOIZLAR VA ULARNING HAYOTIMIZDAGI AHAMIYATI - Axmedova , Aziza; Rustamov , Azizjon; Tog‘aymurodov , Bexruz (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada foiz tushunchasining matematik mazmuni va uning kundalik hayotdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, foizlarning savdo-sotiq, bank tizimi, iqtisodiyot hamda moliyaviy hisob-kitoblardagi o‘rni haqida ma’lumot beriladi. Maqolada foizlarni hisoblash usullari, ularning amaliy qo‘llanilishi hamda iqtisodiy jarayonlarni tahlil qilishdagi ahamiyati yoritib berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, foiz tushunchasi nafaqat matematik hisob-kitoblar uchun, balki kundalik hayotda to‘g‘ri moliyaviy qarorlar qabul qilishda ham muhim vosita hisoblanadi.