O‘ZBEKISTONDA EKOTURIZMNI BARQAROR RIVOJLANTIRISHNING ISTIQBOLLARI - To‘ychiyeva , Nodira; Biyto‘rayeva , Husnora (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tezis yashil iqtisodiyot tamoyillarini turizm industriyasiga tatbiq etish orqali O‘zbekistonda barqaror rivojlanishni ta’minlash masalalarini tadqiq etadi. Maqolada an’anaviy turizmdan “past uglerodli” va resurs tejamkor turizm modeliga o‘tishning strategik ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqot davomida ekoturizm, astroturizm va raqamli yashil texnologiyalarning iqtisodiy samaradorligi hamda ularning atrof-muhitni muhofaza qilishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, sohani xalqaro standartlar (ISO) va texnik reglamentlar asosida modernizatsiya qilish, yashil investitsiyalarni jalb qilish hamda servis sifatini yashil menejment orqali oshirish bo‘yicha amaliy takliflar ilgari surilgan.