MAHALLIY EKRANLARDA CHET EL FILMLARI - Sadullayeva , Nozima (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada xorijiy davlatlarda ishlab chiqilgan filmlar va seriallarning mahalliy telekanallarda namoyish etilishi masalasi tahlil qilinadi. Muallif bu jarayonning ijobiy va salbiy jihatlarini ko‘rib chiqib, asosan insonning madaniy saviyasi va tanlov erkinligi muhim o‘rin tutishini ta’kidlaydi. Shuningdek, Shaxnoza To‘jiboyeva fikrlariga tayanilgan holda, muammo xorijiy mahsulotlarning o‘zida emas, balki ularni qanday qabul qilishda ekanligi qayd etiladi. Maqola yakunida muallif xorijiy seriallar to‘g‘ri yondashuv bilan tomoshabinning dunyoqarashini kengaytiruvchi vosita bo‘lishi mumkin degan xulosaga keladi.