JAMIYAT IQTISODIY TARAQQIYOTIDA TURIZMNING O‘RNI - To‘ychiyeva , Nodira; Burxonova , Muazzamxon (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tezisda jamiyat iqtisodiy taraqqiyotida turizm sohasining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Turizm mamlakat iqtisodiyotini rivojlantirishda muhim omil bo‘lib, yangi ish o‘rinlari yaratish, hududiy infratuzilmani rivojlantirish va davlat byudjetiga tushumlarni oshirishga xizmat qiladi. Shuningdek, turizm milliy madaniyat va tarixiy merosni dunyoga tanitish, xalqaro aloqalarni mustahkamlashda ham muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqotda turizmning iqtisodiy samaradorligi hamda uning jamiyat rivojiga ta’siri yoritilgan.