FILOLOGIK TA’LIMDA ONA TILINI RIVOJLANTIRISH VA LINGVISTIK SHAXSNI SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY PEDAGOGIK ASOSLARI - Mamanova , Sayyora; Axmedova , Aziza (Scientific practical conference, 2026)
Maqola filologik ta’limda ona tilini rivojlantirish va lingvistik shaxsni shakllantirishning zamonaviy pedagogik asoslarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, innovatsion metodlar va ta’lim jarayonida til kompetensiyasini rivojlantirishning samarali yo‘llari tahlil qilinadi. Filologik ta’lim orqali o‘quvchilarda ona tilining madaniy va badiiy boyligi, nutq madaniyati hamda ijodiy fikrlash qobiliyati shakllantiriladi. Shuningdek, maqolada lingvistik shaxs tushunchasi, ta’lim jarayonidagi til kompetensiyasi va talabalarning ma’naviy-axloqiy rivojlanishi muhim nazariy va amaliy jihatlar sifatida ko‘rib chiqiladi.