MATLAB MUHITIDA MATRITSALI AMALIY MASALALARNI TANLASH VA MODELLASHTIRISH METODIKASI - Mamanov , Navruzbek (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada MATLAB muhitida matritsalar asosida yechiladigan amaliy masalalarni tanlash, ularni matritsali model ko‘rinishida ifodalash hamda modellashtirish jarayonini tashkil etishning metodik jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda amaliy masalalarni tanlashda ularning real jarayon va tizimlarni adekvat ifodalashi, matritsalar yordamida matematik model ko‘rinishida yozilishi hamda MATLAB muhitida samarali modellashtirilish mezonlari ilmiy asoslab beriladi. MATLAB muhitida modellashtirish jarayonining izchil va iterativ xususiyatlari tahlil qilinib, model parametrlarini aniqlashtirish va turli shartlar ostida yechimlarni solishtirish imkoniyatlari yoritiladi.