KASBIY TA’LIM TIZIMIDA UMUMMADANIY KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Mamanova , Sayyora (Scientific practical conference, 2026)
Maqolada kasbiy ta’lim tizimida umummadaniy kompetensiyani shakllantirishning pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim, interfaol metodlar, madaniy-ma’rifiy tadbirlar va zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanish orqali talabalarda umummadaniy kompetensiyani rivojlantirishning samarali yo‘llari ko‘rsatildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, pedagogik jarayonni mazkur omillar bilan uyg‘unlashtirish talabalarning madaniy tafakkuri, ijtimoiy faolligi va kasbiy malakasini oshirishga xizmat qiladi.