YOSHLAR INNOVATSION TADBIRKORLIGINI QO‘LLAB-QUVVATLASH ORQALI AHOLI DAROMADLARINI OSHIRISH ISTIQBOLLARI - Ergasheva , Nafisa; Raximova , Sug‘diyona (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada yoshlar innovatsion tadbirkorligini rivojlantirishning iqtisodiy asosi, uning aholi daromadlarini oshirishdagi roli hamda ushbu jarayonni qo‘llab quvvatlash mexanizmlari tahlil qilingan. Tadqiqotda inson kapitali nazariyasi, innovatsion rivojlanish modeli va iqtisodiy o‘sish mexanizmlariga tayanilgan. Yoshlar tomonidan yaratilayotgan startaplar, texnologik yechimlar va raqamli xizmatlarning bandlik darajasi, mehnat unumdorligi va oilaviy daromadlar o‘sishiga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston misolida davlat tomonidan amalga oshirilayotgan dasturlar tahlil qilinib, innovatsion tadbirkorlikni kengaytirishning kelgusidagi istiqbollari ko‘rsatib o‘tilgan.