ALMASHUV KURSI O‘ZGARUVCHANLIGI EKSPORTCHILARNING NARXLASH STRATEGIYASIGA TA’SIRI - Xolmurodov , Humoyun (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada almashuv kursi o‘zgaruvchanligining eksportchilarning narxlash strategiyasiga ta’siri nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Valyuta kurslaridagi tebranishlar eksport mahsulotlari narxlarining shakllanishi, korxonalarning raqobatbardoshligi hamda foyda darajasiga ko‘rsatadigan ta’siri yoritib berilgan. Shuningdek, eksportchilarning almashuv kursi xatarlarini kamaytirish maqsadida qo‘llaydigan moslashuvchan va barqaror narxlash strategiyalari, hedjirlash mexanizmlarining ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari eksport faoliyati bilan shug‘ullanuvchi subyektlar uchun samarali narxlash siyosatini ishlab chiqishda ilmiy-amaliy asos bo‘lib xizmat qiladi.