ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMIDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Bo‘ltakov , Sirojiddin (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida sun’iy intellekt vositalarini qo‘llash orqali o‘quvchilarning bilim olish jarayonini samarali tashkil etish, individual yondashuvni kuchaytirish hamda o‘qitish sifatini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘quv jarayoniga ta’siri, o‘qituvchining roli hamda raqamli ta’lim muhitida pedagogik yondashuvlarning ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab beriladi.