XITOYDA VA G‘ARBDA TABIIY GENEZISINING MOHIYATI VA O‘ZIGA XOS XUSUSIYATI - Abduvohidova , Laziza (Scientific practical conference, 2025)
Xitoy falsafasi dunyo va inson haqida o’ziga xos tushunchalar yaratgan. Xitoy falsafiy tafakkurining ibtidosi ham, xuddi keyinchalik Qadimgi Yunonistonda bo’lgani kabi asotir tafakkurga borib taqaladi. Ushbu maqolada sharq falsafasida Xitoy falsafasining ahamiyati, dolzarbligi yoritib berilgan.