BO‘LAJAK MUHANDISLARNING TEXNOLOGIK FIKRLASH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Kushbakova , Barno (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqola bo’lajak muhandislarning texnologik fikrlash kompetensiyasini rivojlantirishning o‘ziga xos xususiyatlari haqida so‘z yuritadi. Texnik tushuncha texnik va texnologik bilimlar asosini tashkil etadi hamda o‘ziga xos xususiyatlarga ega. Tizimli yondashuvni qo‘llash yaxlit tizim sifatida texnologik fikrlash ko‘nikmasi tuzilmasi mohiyatiga chuqur kirib borishga imkon beradi. Bizning tadqiqotimizda tizimli yondashuv texnologik fikrlash ko‘nikmasi komponentlarining o‘zaro biri-biriga bog‘likligini va ularning texnik obektlar bilan fikriy operatsiyalarni amalga oshirishdagi rolini ochib berishga imkon beradi.