TALABALARDA O‘Z-O‘ZIGA BO‘LGAN MUNOSABATNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Abdunazarova , Shoxro‘za (Scientific practical conference, 2025)
O‘z-o‘zini anglash - bu o’zini aniq ko’rish qobiliyati ya’ni o’z e’tiborining obyektiga aylanish. Bu bizning xulq-atvorimizga va atrofdagilarga bevosita va bilvosita psixologik ta’sir qiladi. Ushbu maqolada o’z-o’zini anglashning ma’nosi va talabalardagi o’z-o’zini anglash rivojlanishi bo’yicha joriy tadqiqotlar va nazariy tahlillar ko’rib chiqiladi. Talabalardagi o’zini anglash jarayonining psixologik xususiyatlarini bilish, ulardagi yoshga xos va ijtmoiy mavqeidagi ro’li funksiyasini bajarishdagi psixologik qiyinchilikni yengib o’tishiga qulay ijtimoiy psixologik muhit yaratish va munosabatda bo’lishga sabab bo’ladi. Shuning uchun ham bugungi kunda talabalardagi “Men” likni tog’ri shakllantirish kelgusida, ulardagi psixologik yoshga xos rivojlanish va qiyinchiliklarni yengishiga, ta’lim jarayonida bilimlarni to’liq samarali o’zlashtirishida katta ahamiyatga ega.