SOG‘LOM XULQNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OMILLARI - Qarshiboyev , Sardor; Zulfiyeva i, Sarvinoz (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada sog‘lom xulq tushunchasining psixologik mazmuni, uning shakllanishiga ta’sir etuvchi ijtimoiy va psixologik omillar tahlil qilinadi. Sog‘lom xulq – bu insonning jamiyatda qabul qilingan me’yor va qadriyatlarga mos, ongli va ijobiy yo‘naltirilgan harakatlari yig‘indisidir. Tadqiqotda shaxsning ijtimoiy muhit bilan o‘zaro ta’siri, oilaning tarbiyadagi roli, ta’lim muassasalari va ommaviy axborot vositalarining ta’siri, shuningdek, o‘z-o‘zini anglash, motivatsiya va emotsional intellekt kabi psixologik omillar yoritilgan.