KO‘ZI OJIZLARGA XORIJIY TILLARNI O‘QITISH BO‘YICHA ZAMONAVIY METODLAR ASOSIDA ONLINE PLATFORMANI JORIY ETISH - Abduraxmanova , Zilola (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur maqolada ko‘zi ojiz shaxslarga xorijiy tillarni o‘qitishda zamonaviy metod va online platformalarning roli yoritiladi. Zamonaviy ta’limda inklyuzivlik prinsiplari asosida har bir shaxsning bilim olish huquqi ta’minlanishi zarur. Shu nuqtayi nazardan, ko‘zi ojizlar uchun maxsus texnologiyalar – ovozli dasturlar, braille tizimi, mobil ilovalar va online platformalar xorijiy til o‘rgatishda samarali vosita sifatida namoyon bo‘lmoqda. Maqolada xorijiy tajriba, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari hamda O‘zbekiston ta’lim tizimida online platforma joriy etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.