PROFESSIONAL TA’LIM MUASSASALARI O‘QUVCHILARINING NUTQIY KOMPETENSIYASINI BAHOLASHDA MATNLI MATERIALLARNING DIDAKTIK AHAMIYATI - Mamanova , Sayyora (Scientific practical conference, 2025)
Maqolada professional ta’lim muassasalari o‘quvchilarining nutqiy kompetensiyasini baholash jarayonida matnli materiallarning didaktik ahamiyati tahlil qilinadi. Nutqiy kompetensiya — bu o‘quvchilarning o‘z fikrini aniq, ravon va mantiqiy ifoda etish qobiliyatidir. Maqolada matnli materiallarning o‘quv jarayonida o‘rgatish va baholashda qanday vosita sifatida foydalanilishi, ularning mazmuniy va metodik jihatlari o‘rganiladi.