BOSHLANG‘ICH TA’LIM O‘QITUVCHILARINI RAQAMLI MUHITDA KASBIY RIVOJLANTIRISHNING SAMARALI YO‘LLARI - Saydullayeva , Shahlo (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur tadqiqot boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilarini raqamli muhitda kasbiy rivojlantirishning samarali yo‘llarini yoritadi. Ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalardan foydalanish pedagoglarning yangicha yondashuv va ko‘nikmalarni egallashini talab etmoqda. Boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilari nafaqat bilim beruvchi, balki raqamli savodxonlikni shakllantiruvchi asosiy shaxsdir.Ishda onlayn kurslar, masofaviy ta’lim platformalari, vebinarlar va blended learning, microlearning kabi metodlarning afzalliklari tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, raqamli muhit o‘qituvchilarning kasbiy motivatsiyasini kuchaytiradi, zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash ko‘nikmalarini rivojlantiradi hamda ta’lim sifati oshishiga xizmat qiladi.