MULTIMODAL INTEGRATSIYA VA SUN’IY INTELLEKT ORQALI MAXSUS MAQSADLAR UCHUN INGLIZ TILINI (ESP) QAYTA KO‘RIB CHIQISH - Xabirova , Zulfiya; Ro‘zimov , Ulug‘bek (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqola multimodal usullar va sun’iy intellekt (AI) integratsiyasi orqali maxsus maqsadlar uchun ingliz tili (ESP) kurslarini qayta ko‘rib chiqishni o‘rganadi. An’anaviy ESP o‘qitish ko‘pincha darsliklar va o‘qituvchiga yo‘naltirilgan usullarga tayanadi, ular zamonaviy ish joyidagi multimodal va texnologik aloqani to‘liq aks ettirmaydi. Amaliy tilshunoslik, ta’lim texnologiyasi va ESP pedagogikasidan olingan ma’lumotlarga tayangan holda, ushbu tadqiqot kursni loyihalashda multimodallik va AI qanday qilib bir-birini to‘ldirishi mumkinligini ko‘rsatadigan kontseptual asosni ishlab chiqadi. Topilmalar shuni ko‘rsatadiki, vizual, audio, video va interfaol vazifalar kabi multimodal strategiyalarni moslashuvchan platformalar, chatbotlar va avtomatlashtirilgan qayta aloqa tizimlari kabi sun’iy intellekt vositalari bilan birlashtirish ko‘proq shaxsiylashtirish, haqiqiylik va talabalarni jalb qilish uchun imkoniyatlar yaratadi. Shuningdek, o‘qituvchilar malakasini oshirish, resurslarning cheklanganligi va axloqiy mulohazalar kabi muammolar muhokama qilinadi. Tadqiqot shuni ko‘rsatdiki, sun’iy intellektdan foydalangan holda multimodal dizayn ESP ta’limini kelajakka yo‘naltirilgan va professional jihatdan mos keladigan o‘rganish tajribasiga aylantirishi mumkin.