BO‘LAJAK TARIX O‘QITUVCHILARINI TARBIYALASHDA SHARQ PEDAGOGIK MEROSIDAN SAMARALI FOYDALANISH USULLARI - Bobonorov , Xusan (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur maqolada Sharq allomalari tomonidan qoldirilgan boy pedagogik merosning mazmuni va ahamiyati tahlil etiladi. Bo‘lajak tarix o‘qituvchilarini tarbiyalash jarayonida Sharq mutafakkirlarining ilmiy va pedagogik qarashlaridan foydalanish imkoniyatlari o‘rganiladi. Shuningdek, talabalarning kasbiy kompetentligini rivojlantirish, ularni barkamol shaxs sifatida shakllantirishda Sharq pedagogik merosidan samarali foydalanishning metodik usullari ishlab chiqiladi.