OROL DENGIZINING QURIGAN TUBIDA OʻSIMLIKLARNI YETISHTIRISHDA QO‘LLANILADIGAN SUYUQ PREPARAT OLISH TEXNOLOGIYASI - Rajabboyeva , Xilola; Turg‘unova , Mohinur; Qo‘ldosheva , Mehribon; Murodova , Sayyora (Scientific practical conference, 2025)
Orol dengizi hududi so‘nggi yillarda ekologik muammolarning og‘ir shakliga duch kelmoqda. Suv darajasining pasayishi va dengizning deyarli to‘liq qurib qolishi mintaqada iqlim o‘zgarishlari, tuproq sho‘rlanishi va biologik xilma-xillikning kamayishiga olib keldi. Shunga qaramay, so‘nggi yillarda Orol dengizining qurigan tubida qishloq xo‘jaligini rivojlantirish va o‘simlik yetishtirish bo‘yicha yangi innovatsion usullar qo‘llanilmoqda. Bu jarayonda tuproq unumdorligini oshirish va o‘simliklarning o‘sish jarayonini yaxshilash uchun suyuq preparatlar ishlab chiqarish texnologiyasi katta ahamiyat kasb etadi. Orol dengizi hududlarini ko‘kalamzorlashtirish orqali kelib chiqayotgan salbiy holatlarni kamaytirish maqsadida ilmiy asoslangan tadqiqotlar olib borish nihoyatda muhim hisoblanadi.