INTERLEYKINLARNING NEYRODEGENERATIV JARAYONLARDAGI ROLI - Anvarov , Bobur; Mustafakulov, Muhammadjon; O‘ralov , Abdumannon (Scientific practical conference, 2025)
Hozirgi kunda, mitoxondrial disfunksiya, oksidlovchi stress va oqsillarni noto‘g‘ri boshqarish Parkinson kasalligi (PK) patogenezida markaziy rol o‘ynaydi, va sporadik PKda bu jarayonlar genetik bo‘lmagan omillar ta'sirida yuzaga keladi, ehtimol genetik sezuvchanlik bilan o‘zaro ta'sirda bo‘lib. PKning patogenezini chuqurroq tushunish va samarali terapevtik strategiyalarni ishlab chiqish uchun genetik bo‘lmagan sabablarni o‘rganish zarur.