EKSPORT VA IMPORT FAOLIYATINING IQTISODIY O‘SISHGA TA’SIRI: NAZARIY VA EMPIRIK TAHLIL - Mamamayusupova , Xusniya (Scientific practical conference, 2025)
Maqolada eksport va import faoliyatining iqtisodiy o‘sishga ta’siri nazariy va empirik jihatdan tahlil qilindi. Qolaversa, O‘zbekiston misolida eksport hajmining o‘sishi iqtisodiy rivojlanishga ijobiy ta’sir qilgani, ammo importning tez sur’atda o‘sishi tashqi savdo balansida salbiy oqibatlar keltirib chiqargani ko‘rsatildi. Asosiy muammolar sifatida eksport tarkibining torligi, logistika va moliyalashtirishdagi qiyinchiliklar hamda importga qaramlik ko‘rsatildi.