JIZZAX VILOYATI TURIZM XIZMATLARI BOZORI VA INFRATUZILMA RIVOJINI BOSHQARISHNING SAMARALI USULLARI - Fayzullayeva , Sojida (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu ishda turizm xizmatlari bozori va infratuzilma rivojini boshqarishning samarali usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda turizm xizmatlari bozorini rivojlantirish jarayonida iqtisodiy, tashkiliy va institutsional omillarning o‘rni, infratuzilmaning turizm tarmoqlari bilan o‘zaro bog‘liqligi hamda investitsiya siyosatining ta’siri yoritilgan. Turizm infratuzilmasini modernizatsiya qilish, innovatsion yondashuvlarni joriy etish, davlat-xususiy sheriklik mexanizmlarini qo‘llash va raqamli texnologiyalardan foydalanish bozorni kengaytirishning asosiy vositalari sifatida ko‘rib chiqiladi. Xorijiy tajribalarni o‘rganish va ularni milliy sharoitga moslashtirish orqali turizm sohasida barqaror rivojlanishni ta’minlash, raqobatbardoshlikni oshirish va hududiy iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.