ELEKTRON TA’LIM RESURSLARI SIFATINI OSHIRISH MAQSADIDA LEARNING Q MA’LUMOTLAR TO‘PLAMIGA ASOSLANGAN MOSLASHUVCHAN TOPSHIRIQLARNI SHAKLLANTIRISHNING NEYROLINGVISTIK MODELLARINI TADQIQ ETISH - Salimov, Jamshid; Boynazarov , Ilhom (Scientific practical conference, 2025)
Maqolada elektron taʼlim resurslari uchun moslashuvchan topshiriqlarni shakllantirish neyrolingvistik modellar asosida ko‘rib chiqiladi. Avtomatik savol-generatsiya ta’lim jarayonini samarali tashkil etishda muhim ahamiyatga ega, biroq mavjud usullar ko‘pincha faqat faktologik bilimlarni tekshirish bilan cheklanadi. Shu bois, Learning Q (230 mingdan ortiq hujjat-savol juftligi) ma’lumotlar to‘plamidan foydalanib, yuqori kognitiv ko‘nikmalarni talab qiluvchi topshiriqlarni yaratish imkoniyatlari tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari neyrolingvistik yondashuvlarning qoida-asosidagi va an’anaviy modellar ustidan afzalliklarini ko‘rsatib, elektron ta’lim resurslarida avtomatik topshiriq generatsiyasini rivojlantirishga yo‘naltirilgan xulosalarni beradi.