TALABALARGA SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA DASTURLASH FANLARINI O‘QITISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Nurmatov , Zohidjon (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu tadqiqot sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanib, dasturlash fanlarini o‘qitishning zamonaviy usullarini tadqiq etadi. Adaptiv o‘qitish tizimi orqali talabalarning individual ehtiyojlariga moslashuvchan dasturlash mashg‘ulotlari ishlab chiqildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, sun’iy intellekt asosidagi yondashuv an’anaviy metodikaga nisbatan talabalarning akademik ko‘rsatkichlarini 35% oshirdi va ularni qiziqishini sezilarli darajada yaxshiladi. Dasturlash fanlarini o‘qitishda an’anaviy usullar ko‘pincha talabalarning individual qobiliyatlariga mos kelmaydi. Sun’iy intellekt yordamida har bir talabaning bilim darajasi, o‘rganish tezligi va zaif tomonlarini hisobga olgan holda moslashtirilgan o‘quv materiallari va mashqlar yaratish mumkin. Bu esa nafaqat akademik muvaffaqiyatni, balki talabalarning dasturlashga bo‘lgan qiziqishini oshiradi.