OZIQ-OVQAT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH AFZALLIKLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21125200 - Xojalepesov , P. Z; Qadamboyev , I.S; Pirnafasova , Sh. (Scientific practical conference, 2025)
Oziq-ovqat xavfsizligi – inson salomatligi va milliy xavfsizlikning muhim tarkibiy qismidir. Jahon sog’liqni saqlash tashkiloti (JSST) oziq-ovqat xavfsizligini har bir inson sifatli, sog’lom va yetarli miqdorda oziq-ovqat mahsulotlariga erkin kirish huquqi sifatida ta’riflaydi. Aholi sonining ortib borishi, ekologik muammolar, iqlim o’zgarishlari va resurslar cheklanganligi kabi omillar oziq-ovqat ishlab chiqarish tizimlarini yanada samarali, xavfsiz va barqaror qilish zaruratini yuzaga keltirmoqda. Shu nuqtai nazardan, innovatsion texnologiyalarning oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashdagi o’rni tobora ortib bormoqda.