EKOLOGIK FAOL OZIQA QO’SHIMCHALARINING BROYLER JO’JALARINI O’SISH DINAMIKASIGA TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21105070 - Yangiboyev , A.E; Xolbo’tayev , I.R; Voroshilova , F.A. (Scientific practical conference, 2025)
Broyler jo’jalari zamonaviy parrandachilik sanoatida asosiy go’sht manbai hisoblanadi. Ularning o’sish sur’ati va tirik vaznini oshirish qushchilik ishlab chiqarish samaradorligini bevosita belgilaydi. So’nggi yillarda probiotik qo’shimchalar broylerlarning sog’lig’i va o’sish ko’rsatkichlarini yaxshilash vositasi sifatida keng qo’llanilmoqda. Probiotiklar ichak mikroflorasini muvozanatlashtiradi, metabolizmni rag’batlantiradi, oziq moddalarini samarali hazm qilishga yordam beradi va immunitetni mustahkamlaydi.