ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН ШАРОИТИДА СУР ҚОРАКЎЛ ҚЎЙЛАРИНИНГ ЎСИШ СУРЪАТИ ВА РИВОЖЛАНИШ КЎРСАТКИЧЛАРИ: https://doi.org/10.5281/zenodo.21104669 - Urimbetov , A.A; Kalimbetova , A.K (Scientific practical conference, 2025)
Qorako’lchilik respublika chorvachiligida muhim o’rin tutadigan sohalardan biri hisoblanib, uning asosini tashkil etuvchi qorako’l qo’ylari qariyb 20,0 mln. gektar og’ir ekstremal sharoiti bilan xarakterlanadigan cho’l yaylovlaridan foydalanishga moslashgan. Qorako’l qo’ylarining asosiy mahsuloti bo’lgan qorako’l terilari rangi, rang-barangligi va turli gullarining jozibadorligi bilan dunyoda tengsiz hisoblanadi.