ҚОРАҚАЛПОҚ СУР ҚОРАКЎЛ ҚЎЧҚОРЛАРИДА ГЎШТ МАҲСУЛДОРЛИГИГА ТАЪСИР ЭТУВЧИ ОМИЛЛАР ТАҲЛИЛИ: https://doi.org/10.5281/zenodo.21104490 - Уримбетов , А.А; Нормахматов , О.З; Оралбаева , Ш. К (Scientific practical conference, 2025)
Қоракўлчилик республика чорвачилик тизимида муҳим тармоқлардан бири бўлиб, мамлакатдаги қоракўл қўйлари қарийб 20 миллион гектар чўл-яйлов ерларидан самарали фойдаланиш имкониятига эга. Улар қаттиқ иқлим ва озиқ етишмаслиги шароитида юқори мослашувчанлик қобилияти билан ажралиб туради.