QOʻZILAR EKSTERERINING TURLI YOSH DAVRLARIDA OʻZGARISHI HAMDA ONALARINING ETOLOGIK TIPLARIGA BOGʻLIQLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21104236 - Seytmusayeva , Z.A; Orinbaeva , Sh.O; Najimatdinov , P.I; Xatamov, A.X (Scientific practical conference, 2025)
Ma’lumki, turli zotga mansub qoʻylar eksterer xususiyatlari bilan bir–biridan farq qiladi. Turli mahsuldorlik yoʻnalishlaridagi qoʻylarda shakllangan oʻziga xos eksterer xususiyatlari ularning shu yoʻnalishda maksimal mahsuldorlikka va sifatli mahsulot berishiga sharoit yaratadi. Ta’kidlash lozimki, eksterer qoʻylar konstitusiyasining asosiy koʻrsatkichlaridan biri hisoblanadi. Ushbu koʻrsatkich bir konstitusiya tipi ichida hayvonlarning oʻsish darajasini, goʻsht mahsuldorligini baholash imkonini beradi. Shu nuqtai nazardan eksterer xususiyatlar va turli yosh davrlarida ularning oʻsishi dinamikasini oʻrganish muhim ahamiyat kasb etadi.