BROILER GO´SHTINI YETISHTIRISHDA GERMANIYA TAJRIBASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21103725 - Turgunbaev , R.U; Umirov , N.D (Scientific practical conference, 2025)
Germaniyaing axolisi 83mln 631 ming kishini tashkil qiladi. Germaniya boýlab taxminan 626,7 mln broiler tovuqlari 2024 yili boqilgan va shuning teng yarmi Niedersachsen viloyatiga to´gri keladi. 95% dan ziyod Broiler tovuqlari intensiv ravishda, 4 xaftadan 6 xaftagacha va o´rtacha vazni 1,5 kg dan 2,7 kg tirik vazngacha boqiladi. Broiler tovuqlarini saqlashda; yopiq tovuqxonalar, xavo kirgizish ventillari, xavo so´rish ventilyatorlari, ya´ni majburiy xavo aylantirish sistemasi (salbiy bosim) dan foydalaniladi. Kishi boshiga Germaniyada 14,6 kg tuxum va 13,9 kg Broiler go´shti istemoli to´g´ri keladi.