ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ ШАРОИТИДА ТУРЛИ САҚЛАШ УСУЛЛАРИДА ПАРВАРИШЛАНГАН АНГУС ЗОТЛИ БУҚАЛАРНИНГ ГЕМАТОЛОГИК КЎРСАТКИЧЛАРИ: https://doi.org/10.5281/zenodo.21101404 - Досмухамедова , М.Х; Ешмуратова , Г.Ю; Кайпбергенов , К.Ж (Scientific practical conference, 2025)
Айни пайтда Республикада чорвачилик тармоғини ривожлантириш, маҳаллий иқлимга мос, тез ўсувчан ва юқори маҳсулдор зотларни жорий этиш орқали гўшт маҳсулотлари етиштириш ҳажмини ошириш муҳим вазифалардан бири ҳисобланади. Шу жиҳатдан, Қорақалпоғистон Республикаси шароитида замонавий гўшт йўналишидаги зотлардан бири - Ангус зотли буқаларни парваришлаш ва уларнинг физиологик ҳолатини ўрганиш алоҳида аҳамиятга эга.