SUN’IY HOVUZLARDA BALIQ ETISHTIRISHNING AHAMIYATI VA SAMARADORLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21101228 - Dauletova , Z; Abdirasuliev , A; Nasırov , A; Berdimuratov , A (Scientific practical conference, 2025)
Hozirgi kunda dunyo miqyosida oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda baliqchilik tarmog’ining o’rni beqiyosdir. Sun’iy hovuzlarda baliq etishtirish tabiiy suv havzalari imkoniyatlari cheklangan hududlarda ham yuqori sifatli oqsil manbai bo’lgan baliq mahsulotlarini ishlab chiqarish imkonini beradi. Mazkur tadqiqot sun’iy hovuzlarda baliq o’stirishning ilmiy asoslari va ishlab chiqarish samaradorligini oshirish yo’llarini o’rganishga qaratilgan.