QORAQALPOGʻISTON RESPUBLIKASI BARQAROR RIVOJLANISHIDA ER OSTI SUV SIFATI MUAMMOLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.21100930 - Atanazarov , K.M. (Scientific practical conference, 2025)
Suv resurslari – insoniyat hayoti, qishloq va sanoat faoliyati hamda ekologik muvozanat uchun muhim omil bo’lib xizmat qiladi. Barqaror rivojlanish tamoyillari doirasida suv sifati va undan foydalanish samaradorligi hududiy jihatdan muhim omil sanaladi. Qoraqalpogʻiston Respublikasi geografik va iqlim sharoitlari hamda suv ta’minoti tizimlari bilan o’ziga xos xususiyatlarga ega bo’lib, u yerda suv sifati bilan bog’liq bir qator dolzarb muammolar mavjud. Shuning uchun ham suv sifati masalalari respublikaning ijtimoiy-iqtisodiy va ekologik rivojlanishida katta o’rin egallaydi. Shu sababli mazkur maqolada hududdagi suv sifati bilan bog’liq muammolar tahlil qilindi, ularning sabablari va barqaror rivojlanish nuqtai nazaridan takliflar beramiz.