QISHLOQ XO’JALIGIDA CHANGLATISHDAGI ASALARILARNING O’RNI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21100847 - Aminova , Sh.F; Kulbayeva , D.I; Maxmudova , D.S (Scientific practical conference, 2025)
Asalarichilik insoniyat tarixida eng qadimiy va foydali tarmoqlardan biri hisoblanadi. Insonlar qadim zamonlardan beri asalari mahsulotlaridan — asal, mum, propolis, jildir, qand sharbati va boshqa shifobaxsh moddalaridan foydalanib kelishgan. Ammo asalarichilikning haqiqiy qiymati faqat bu mahsulotlarda emas, balki ularning qishloq xo’jaligida o’simliklarni changlatishdagi beqiyos ahamiyatida namoyon bo’ladi.