NUKUS SHAHRIDA PARRANDACHILIK XOJALIKLARI HAMDA AHOLI XONADONLARIDA PARRANDALAR PULLOROZ KASALLIGINI EPIZOOTOLOGIK MONITORING QILISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.21095882 - Saribaeva , E.S; Murodov , X.U (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada Parrandalar orasida Pulloroz kasalligining tarqalishi hamda etiologik omillari o‘rganildi. Buning uchun Qoraqalpag’iston Respublikasining Nukus shaxri ayrim parrandachilik xo‘jaliklarida va aholi xonadonlaridagi parrandalar orasida uchraydigan infeksion va bakterial kasalliklar bo‘yicha epizootik holati tekshirildi. Kasalliklarga epizootologik, klinik, patologoanatomik, bakteriologik, virusologik IFA tekshirish natijalariga asoslangan holda tashxis qo‘yildi. Maqolada kasallikka qarshi kurashishning kompleks usullari sanitariya-gigiyena tadbirlari, antikoksidial dorilar, vaksinalar va biologik nazorat choralari asoslab berilgan.