OROLBO’YI HUDUDIDAGI TUPROQLARNING MAKRO VA MIKROELEMENTLAR TARKIBI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21094792 - Seypullayev А; Аvezova D (Scientific practical conference, 2025)
Qoraqalpog’iston hududi tuprog’i O’zbekistonning boshqa hududlaridan o’zining yuqori darajadagi mineral tuzlari (karbonatlar, xloridlar, sulfatlar) bilan cho’l tuprog’i bilan farqlanadi. Bu esa o’z navbatida bu tuzlarning o’simliklarga so’rilishini, shu bilan kerakli elementlarning kaloriyasini kamayishiga va sho’rlanishining oshishiga olib keladi.