HAYVONLAR SALOMATLIGINI SAQLASHDA PROFILAKTIKANING O’RNI VA AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21067656 - Olimjonov , M.R. (Scientific practical conference, 2025)
2025-yil 7-avgustda Prezident tomonidan "Hayvonlarni identifikatsiya qilish, ro’yxatga olish va kuzatish to’g’risida"gi qonun imzolandi. Ushbu qonun asosida hayvonlarning sog’lig’ini nazorat qilish, kasalliklarning oldini olish va sanitariya-epidemiologik xavfsizlikni ta’minlash maqsadida hayvonlar elektron tizimda ro’yxatga olinadi. Ro’yxatga olish jarayoni bepul amalga oshiriladi va hayvonlarning sog’lig’i haqida ma’lumotlar to’planadi. Prezidentning "Davlat veterinariya xizmatini tubdan takomillashtirish chora-tadbirlari to’g’risida"gi qarori asosida davlat veterinariya xizmatining samaradorligini oshirish, malakali kadrlar tayyorlash va kasalliklarning oldini olishga qaratilgan chora-tadbirlar amalga oshirilmoqda. Bu orqali hayvonlar salomatligini saqlash tizimi yanada mustahkamlanadi.