BUZAWLARDIN KINDIK GRIJASI KESELLIGIN EMLEWDE TURLI OPERATIV USILLARDIN SALISTIRMA ANALIZI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21065304 - Omirzakov , G.Sh.; Yesboganova , M.M. (Scientific practical conference, 2025)
Kindik grija (hernia umbilicalis) buzawlarda eń kóp ushırasatuǵın tuwma yamasa arttırılǵan xirurgiyalıq patologiyalardan biri. Bul jaǵdayda qarın diywalındaǵı bulshıq et hám fasciya qatlamlarınıń hálsiz jerinde ashılıw payda bolıp, ishki aǵzalar yaki olardıń qaplamları sırtqa shıǵadı . Kóbinese kindik grija buzawlarda tuwılǵannan soń birinshi háptelerde anıqlanadı hám infekciyalıq procesler, travma yamasa násillik faktorlar menen baylanıslı boladı.